dijous, 29 d’octubre de 2015

Codonyat de tardor


La tardor i els seus fruits han arribat: castanyes, magranes, moniatos,... i codonys!

El otoño y sus frutos han llegado: castañas, granadas, boniatos,... y membrillos!

Autumn and its fruits has come: chestnuts, pomegranates, sweet potatoes,... and quinces!
  


És el primer any que podem fer codonyat del nostre propi codonyer!
M'agrada que les meves filles puguin veure tot el procés, desde que surt la flor, després el fruit, la collita i finalment l'elaboració del producte.

Es el primer año que podemos hacer membrillo de nuestro propio membrillero!
Me gusta que mis hijas puedan ver todo el proceso, desde que sale la flor, después el fruto, la cosecha y finalmente la elaboración del producto.

This is the first year that we can do quince jelly from our quince tree!
I like that my daughters can see the entire process, since the flower leaves, afterwards how the fruit grows, the harvest and finally the development of the product.

  

Aquesta és la recepta que hem fet per fer el codonyat. Nosaltres l'hem fet amb la thermomix, però es pot fer perfectament amb una olla i anar remenant.

Esta es la receta que hemos hecho para hacer el membrillo. Nosotros lo hemos hecho con la thermomix, pero se puede hacer perfectamente con una olla e ir removiendo.

This is our recipe to make quince jelly. We've made  it with the Thermomix, but you can do it with a pot and occasionally stirring.


Ingredients (poden variar segons el tipus de codonys):
1kg de codonys
1 poma golden
400g de xarop d'atzavara
1 cullerada petita d'agar agar

Ingredientes (pueden variar según el tipo de membrillos):
1kg de membrillos
1 manzana golden
400g de jarabe de agave
1 cucharadita de agar agar

Ingredients (may vary depending on the type of quince):
1kg of quinces
golden apple
400g agave syrup
1 teaspoon of agar agar

 
  
Rentar els codonys amb aigua i un drap. Treure les llavors i tallar-los a trossos petits, sense pelar-los. Afegir l'atzavara i deixar-ho reposar unes 10 hores perquè deixi anar l'aigua.
 Amb la Thermomix: Coure uns 60 minuts/Velocitat 3/Varoma.
Afegir l'agar agar quan quedin uns 5-10 minuts.
Al final triturar segons com us agradi de textura. Jo he fet Velocitat 6/1 minut.

  
Lavar los membrillos con agua y un trapo. Quitar las semillas y cortarlos en trozos pequeños, sin pelarlos. Añadir el agave y dejar reposar unas 10 horas para que suelte el agua.
Con la Thermomix: Cocer unos 60 minutos/Velocidad 3/Varoma.
Añadir el agar agar cuando queden unos 5-10 minutos.
Al final triturar según como os guste de textura. Yo he hecho Velocidad 6/1 minuto.
  
Wash quinces with water and a dishcloth. Remove the seeds and cut them into small pieces without peeling themAdd the agave and let stand 10 hours to release the water.
 With Thermomix: Cook for 60 minutes/3 speed/Varoma
 Add the agar agar the last 5-10 minutes.
 Finally, triturate depending on how you like it. I've done 6 speed/1 minute.

Abocar en safates i deixar refredar. Posar a la nevera i si es vol desemmotllar i embolicar.

Verter en bandejas y dejar enfriar. Poner en la nevera y si se quiere desmoldar y envolver.Pour into trays and let cool. Put in the fridge and if you want to unmold and wrap. 

Gaudiu d'aquest deliciós codonyat amb pa, formatge, a les amanides,... Bon profit!

Disfrutad de este delicioso dulce de membrillo con pan, queso, en ensalades,... Buen provecho!

Enjoy this delicious quince jelly with bread, cheese, salads... Bon appetit!

2 comentaris:

  1. Fa molt bona pinta aquesta recepta! Nosaltres també tenim els primers codonys del nostre arbre i em preguntava com fer-ho sense sucre. Ho provarem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé! Ja em diràs com t'ha quedat. Podeu fer servir atzavara o algun altre tipus d'edulcorant. I ves provant fins que el trobis prou dolç.

      Elimina